کامپیوتر

مجازی ‌سازی به ساخت نمونهٔ غیر فیزیکی (مجازی) مثل پلتفرم سخت‌افزاری (سرور)، دسکتاپ سیستم عامل (ویندوز ، لینوکس و...)، وسایل ذخیره‌سازی (NAS) یا منابع شبکه(میکروتیک) گفته می‌شود. مجازی‌سازی از یک ایده و اجرا کردن هر آنچه که در فکر و ذهن شما می‌گذرد و در آخر بدون وجود خارجی (مجازی) پیاده‌سازی می‌گردد. در علم کامپیوتر استفاده از تکنولوژی مجازی ‌سازی به دلیل پایین بودن هزینه راه اندازی باعث رشد و پیشرفت بسیار شده است. پیاده‌سازی دستگاه‌های سخت‌افزاری به صورت مجازی اما با همان عملکرد مزایای بسیاری را برای ما به ارمغان آورده است. اصولاً نرم ا‌فزارها مجازی هستند . از اینرو می‌توان گفت مجازی‌سازی در اکثر اوقات شکل نرم‌افزاری دارد؛ که البته بر روی یک سخت‌افزار خاص (سرور) اجرا خواهد شد. طراحی و شبیه‌سازی انواع سوییچ‌ها، روترها، سرورها و ... از این دسته‌اند.
هاست فراهم ساختن فضایی است که کاربر می‌تواند فایل‌های وب‌ سایت خود را در آن قرار دهد.حالا یک پنل مدیریت برای راه اندازی و مدیریت این فضا نیاز است که این امکان را برنامه های نرم افزاری به نام کنترل پنل انجام می دهند. انواع کنترل پنل ها به دو دسته کنترل پنل هاست لینوکسی و کنترل پنل هاست ویندوزی تقسیم میشوند کنترل پنل های لینوکسی زبان های برنامه نویسی مانند PHP , HTML و ... را پشتیبانی میکنند کنترل پنل های ویندوزی زبان های برنامه نویسی مانند ASP.NET ,ASP و ... را پشتیبانی میکنند کنترل پنل های محبوب و قدرتمندی وجود دارد که در دسته لینوکسی میتوان به کنترل پنل CPANEL , کنترل پنل Directadmin اشاره کرد . در کنترل پنل های ویندوزی نیز به کنترل پنل Website Panel , کنترل پنل Plesk میتوان اشاره کرد
امروزه در بیشتر نقاط دنیا از لینوکس به عنوان یک سیستم عامل قابل اعتماد و انعطاف پذیر یاد می شود و استفاده از این سیستم عامل بسیار معمول شده است ، به ویژه اینکه سیستم عامل لینوکس به عنوان یک سرور رایگان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و به همین دلیل یکی از محبوب ترین سیستم عامل های شبکه امروزی به حساب می آید. وقتی شما از وب سرور لینوکس استفاده می کنید ، می توان به جرات گفت که Downtime شما به حداقل خواهد رسید ، بر خلاف سرویس های مایکروسافتی که با انجام هر تغییری شما بایستی یک بار سیستم عامل را Reboot کنید ، بعضا وب سرورهای لینوکسی وجود دارند که سالها بدون نیاز به انجام کوچکترین تغییری می توانند بدون وقفه فعالیت کنند و فقط در زمان هایی که نیاز به انجام برخی تعمیرات روزمره می باشد کمی Downtime داشته باشند. یکی دیگر از دلایلی که عنوان شد و باعث گسترش هرچه بیشتر استفاده از سیستم عامل لینوکس در شبکه های کامپیوتری شد ، رایگان بودن و صرفه اقتصادی موجود در آن بود. شما همان لینوکسی را که در خانه و بر روی PC نصب می کنید را می توانید در شبکه و در قالب یک سرور سازمانی مورد استفاده قرار بدهید و هزینه ای که بابت بسته های نرم افزاری آن پرداخت می کنید می تواند با یکدیگر برابر باشد. پس نکته در اینجاست که لینوکس دارای قابلیت اعتماد بالا و هزینه بسیار پایین است.

آخرین آموزش های فناوری اطلاعات